Відеопродакшн: робота з клієнтом

Взаєморозуміння з клієнтом

Нашим клієнтом може бути як маркетолог, так і керівник компанії. Набагато простіше і швидше відбувається робота, коли людина, з якою відбувається обговорення всіх процесів і людина, яка приймає остаточне рішення – одна особа. Так як, коли маркетологу доводиться погоджувати кожен крок з керівником, який в силу зайнятості іншими невідкладними справами не може дати відповідь, то процес загальмовується в очікуванні кінцевої вказівки.

Бувають і інші причини непорозумінь: у нас був випадок, коли клієнт хотів сексуальне або смішне відео, а подані нами приклади, йому здавалися вульгарними або смутними. Щоб уникнути такого, ми просимо надіслати приклади: будь-які відеоролики, які їм подобаються, щоб, як то кажуть, “get the point”. Також, перш ніж приступити до обговорення ідеї ролика, важливо обумовити бюджет, виділений на його створення. Існує чимала бюджетна прірва між зйомкою польоту вертольота і покупки стокового відео з ним. Коли у нас є розуміння того, що являє ролик клієнт і які розміри бюджету – можна приступати до генерації ідей.

Процес створення відеоролика

Коли клієнт схвалює якусь ідею – опис загального задуму передається сценаристу. Після, готовий текст, знову ж таки, узгоджується через маркетолога з клієнтом. Дуже важливо мати контакт з замовником на кожному етапі створення відео, щоб не вийшов “зіпсований телефон”, коли клієнт хоче одне, маркетолог – інше, а ми робимо взагалі третє.

Перш ніж приступати до зйомок або створення анімації – малюється сторіборд. Сторіборд – це набір малюнків, що відображають наше бачення кожної сцени: як буде виглядати персонаж, в якому місці кадру він буде перебувати і які дії вчиняти. Клієнт і маркетолог можуть внести свої правки як в окремі сцени, так і поміняти загальний концепт ролика. Іноді, побачивши візуалізацію майбутнього відео, клієнт розуміє, що його уявлення ролика спочатку не відповідало загальній концепції. Легше і менш затратно переробити сторіборд, ніж перезнімати весь ролик. Тому це обов’язковий етап нашої роботи при створенні відеороликів.

Отже, коли сторіборди затверджено, починається стадія підготовки до зйомок. У неї входить: підбір локацій і кастинг. Ми проводили кастинг як людей, так і тварин, і навіть людських частин тіла. Підібрати локацію не складає труднощів – найчастіше це студія: є впевненість, що в кадр не залетить птах, порив вітру не розтріпає волосся акторів, зміна погоди не загрожуватиме обладнання. Але і зйомок на відкритому просторі не варто боятися, в нашій практиці не було випадків, коли капризи погоди гальмували процес. Наприклад, для зйомок соціального ролика # щосьпiшлонетак ми створили дощ під час сонячної погоди, хоча зробити навпаки – трошки складніше.

Монтаж відео здається легким заняттям, але, на практиці, вирізати і звести кадри – це також творчий процес. Зазвичай знімається кілька дублів, тому необхідно переглянути їх усі і вибрати найкращі. Трапляється і таке, що в процесі зведення виявляються недоліки в знятому матеріалі і доводиться перезнімати деякі сцени. Також в цей процес входить начитка закадрового тексту диктором, якщо необхідно, і підбір фонової музики, а також анімація титрів і корекція всього відео.

Ми працюємо на результат!

Для VideoNova production велика радість мати можливість працювати з цілеспрямованими, креативними і неординарними людьми. Ми цінуємо кожного клієнта і завжди прагнемо того, щоб замовник був задоволений результатом. Пишіть нам і ми, з задоволенням, відповімо на всі Ваші запитання!

 

 

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги

Related Posts