Зйомка відео

Виробництво відео

Взяв мобільний телефон, запустив програму запису відео, натиснув кнопку REC – весь комплекс дій називається зйомкою відео. Якщо по результату тобі дали грошей – це вже професійна зйомка відео.

Якщо ж між запуском програми запису та натисканням кнопки REC помістити вибір композиції і задурити зі стабілізацією, а на самому початку продумати сюжет і намалювати розкадрування хоча б в голові – це вже робота сценариста і режисура. При наявності всіх непотрібних дій зйомка відео зведеться до одного з пунктів виробництва відео. Мало того з’являється певне поділ на напрямку зйомки:

  • Зйомка (виробництво) домашнього відео
  • Зйомка (виробництво) музичних кліпів
  • Зйомка (виробництво) рекламних роликів
  • Виробництво фільмів
Зйомка відео – один з процесів виробництва відеоконтенту. І якщо ведеться мова про зйомку, мається на увазі наявність всіх інших складових виробництва і залишається лише необхідність у відеооператорі та знімальній техніці.

Відеооператор – дуже узагальнена назва для людини, що знаходиться в безпосередній близькості з відео камерою. Для кожного з напрямків зйомки необхідно підбирати досвідченого оператора, який зможе зняти самостійний репортаж або грамотну постановку під керівництвом режисера!

Маячня! Грамотний оператор за своє життя встигає попрацювати на всіх існуючих знімальному обладнанні. Решта – лише його бажання розвиватися. Якщо оператора застаріває командування журналіста і відсутності додаткової мозкової діяльності, – він пропрацює оператором теле-сюжетів до пенсії і отримає заслужений орден.

Природно до зйомки рекламних роликів на Arri, Alexa або Red його ніхто не допустить. Те ж саме відноситься і до операторів, заточений під зйомку рекламних кліпів. Вони вузькі фахівці і не можуть швидко реагувати для отримання ефективного новинного сюжета.

Скажу більш зрозумілою мовою: якщо музикант грає на скрипці, можете не сумніватися, що він знає і фортепіано, а ще пише музику. Єдина відмінність між наведеними прикладом і нашим оператором – зйомку потрібно режисерувати! Наявність режисера необхідно на майданчику.

Якщо зйомка дорога, – обов’язковий Плейбек, якщо ж репортажна – економимо і напружуємо оператора. Той оператор, який живе своєю роботою – впорається з будь-якою технікою в будь-якому жанрі і направленні. А ось як знайти хорошого, грамотного оператора – завдання простіше нікуди. Досить звернутися в продакшн, чий шоуріл вас влаштовує, описати задачу і отримати відповідного оператора, якому цікавий ваш замовлення не тільки з фінансової сторони, але і як процес творчої роботи. VideoNova Production використовує виключно штатні ресурси. Це говорить про те, що ви отримаєте саме той персонал, чиї роботи представлені в нашому шоурілі. Щоб замовити оператора для зйомки вашого проекту, – зв’яжіться з нами будь-яким зручним способом: контакти VideoNova Production.

сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на чільне місце.

схожі статті

Related Posts