Відеопродакшн

Що таке Production і з чим його «їдять»? Як отримати рекламні відеоролики з оригінальною ідеєю і першокласним виконанням не ризикуючи значним бюджетом на виробництво? Це серйозні питання, на які вже є прості відповіді…

Звичайно ж необхідно звернутися в досвідчений відеопродашн в якому є свій креативний відділ, поставити чітке технічне завдання за допомогою заповненого бріфа на виробництво рекламного відеоролика і стартувати з ефективною рекламною медіакомпанією вже через тиждень після першого контакту з представниками продакшн студії.

Найважливіший і перший пункт організації виробництва рекламного відеоролика – знайомство з Вашим продуктом і особливостями продажів, аналіз ринку та конкурентних переваг рекламованого товару і , як результат, – ефективна ідея для майбутньої рекламної кампанії. Вся складність в тому, що ідея рекламного відео ролика повинна бути частиною рекламної кампанії в цілому, а готовий ролик для ТВ – один з основних інструментів ефективної рекламної кампанії. Завдання креативного відділу продакшн-студії – максимально відчути проект. Після того як була визначена ідея, створюємо сценарій майбутнього рекламного ролика з розкадровкою. Всі ці пункти і є фундамент майбутнього рекламного відеоролика.

Насправді не обов’язково звертатися в креативний відділ продакшну за отриманням ідеї і сценарію майбутнього ролика. У Києві існує безліч креативних і рекламних агентств, які зможуть підготувати оригінальну ідею для майбутньої рекламної компанії та відеоролика. Дуже часто клієнт приходить вже з готовою ідеєю в продакшн. Маючи на руках ідею, а ще краще – сценарій, значно швидше і, в принципі, легше прорахувати бюджет на виробництво рекламного відеоролика як для телебачення, так і для інтернету. Таким чином завдання продакшн студії, яка займається повним циклом виробництва рекламних роликів є безпосередньо процес виготовлення відеоролика, який складається з трьох частин:

PREPRODUCTION

Підготовка до процесу зйомки. Об’ємний і трудомісткий процес, який часто несе більше витрат часу, ніж сам процес виробництва відеоролика. На етапі підготовки знімального процесу необхідно врахувати всі нюанси виробництва майбутнього рекламного ролика. Це і підбір локації, кастинг акторів, підбір реквізиту. Безперечно все залежить від сценарію, який може як ускладнити процес PreProduction (наприклад, виготовленням особливого реквізиту або локації), так і спростити до вибору приміщення з однотонними фонами або РІР-студії.

PRODUCTION

Процес зйомки рекламного відеоролика. Етап записи проекту на цифровий носій для подальшої його обробки. Мені не зрозуміло чому, кажучи про зйомку відеороликів, частина клієнтів мають на увазі саме повний цикл виробництва і при цьому дивуються: «Як це зйомка може коштувати таких грошей». Звичайно сам знімальний процес – лише четверта частина трудовитрат в відеовиробництві.

Завдання етапу «Production» провести всі «гладко» і «не занапастити» вже готовий рекламний ролик. Хоча швидше «не занапастити» відноситься і до процесу PostProduction так само, але лише з тією відмінністю, що процес зйомки має жорстко обмежені рамки і відсутність права на помилку. Розглядати процес перезйомки або відпочатку закладати його в кошторис не надається можливим, в зв’язку зі значними витратами на виробництві рекламного відеоролика.

Production – основний етап, який і є причиною пошуку досвідченого відеопродакшена, який закриє можливі процеси головного болю як у Рекламного або Креативного агентства (якщо замовлення креативної ідеї рекламного ролика робили в агентстві), так і у самої відповідальної особи компанії клієнта.

POSTPRODUCTION

Завершальний етап повного циклу виробництва рекламного відео ролика – нелінійний монтаж, створення 2D і/або 3D графіки, титрування, написання авторської музики, закадрове надиктовування та й аудіопродакшн в цілому, коригування кольору.

Існує багато продакшн студій, які займаються лише процесом виробництва або лише нелінійним монтажем, або тільки коригуванням кольору… Складність, як не дивно, полягає не так в додатковому процесі логістики, як у взаємодії між усіма учасниками процесу виробництва рекламного відеоролика і збільшенні часу на цикл виробництва. Звертаючись в відеопродакшн повного циклу, Ви захищаєте себе від проблем виробництва ролика в цілому, незважаючи на те маєте Ви в наявності готовий сценарій, або ще тільки починаєте етап пошуку ідеї для майбутнього рекламного відео.

Замовити виробництво рекламного відеоролика в досвідченому продакшені досить легко:

  1. Заповніть бріф на виробництво відеоролика online і натисніть кнопку «Готово» (посилання>>);
  2. Зв’яжіться з менеджерами VideoNova production і отримайте кошторис на виробництво в найближчий час (посилання>>).

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги