Аніматика (animatic)

Аніматика (animatic) – зазвичай, це серія статичних картинок, показаних послідовно, одна за одною. На малюнках в спрощеній формі зображено ключові кадри фільму. Ця послідовність картинок допомагає зрозуміти як та чи інша сцена буде виглядати в процесі руху і відчути хронометраж сцен. Найчастіше, на цю послідовність накладені тестові діалоги і/або звуковий супровід, щоб було зрозуміло як картинка працює разом із звуком.

Аніматика здебільшого потрібна:

  • для визначення хронометражу (скільки потрібно часу на кожну сцену) в майбутній анімації;
  • для визначення композиції кожної сцени, тобто, як буде рухатися камера, персонажі, де вони будуть стояти щодо камери і об’єктів оточення;
  • для дуже приблизного планування зовнішнього вигляду майбутньої анімації;
  • для визначення зовнішнього вигляду майбутньої анімації використовуються якісні концепти (малюнки), за якими модельєри будуть моделювати 3D-моделі персонажів і оточення.

Таким чином, оскільки мета Аніматики – це передача хронометражу, а не якість/достовірність зображення, то всі зусилля будуть докладенні саме в цьому напрямку.

Саме тому аніматика до невеликих проектів (а іноді і до великих) може нагадувати таку сцену: кубик підходить до сфери, щось їй каже, з’являється пірамідка, теж щось говорить. Все.

Що потрібно для створення аніматики:

  1. Готовий сценарій.
  2. Готові діалоги (озвучка). Якщо озвучення ще немає, то запишіть самостійно чорновий варіант, щоб ви могли оцінити час, який потрібен для кожного діалогу.
  3. Якщо вже є готові змодельовані персонажі або якісь об’єкти взаємодії, то беремо їх. Якщо немає – моделюємо щось приблизно схоже.
  4. Мінімальні знання анімації в Cinema 4D.
  5. Мінімальні знання якоїсь програми для композу, щоб можна було зібрати відео і накласти на нього звукову доріжку з діалогами.

За матеріалами http://3dyuriki.com/

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги

Related Posts