Хромакей. Швидке навчання

ЯК правильно ВСТАНОВИТИ ЗЕЛЕНИЙ ФОН

Мабуть, один з найпоширеніших прийомів кіно, який дозволить економити масу бюджету і створити ефектну сцену. Так – це зйомка на зеленому або синьому фоні. Такі відтінки використовуються тому, що їх найменше на шкірі та волоссі людини.

Після натягування і розпрямлення фону необхідно рівномірно його висвітлити, не допустивши засвічення і тіні. Об’єкт маємо на відстані не менше 2-х метрів для усунення небажаної тіні і підсвічується позаду. Це підсвічування є обов’язковим, так як, в подальшому, ми будемо відокремлювати об’єкт від фону і без підсвічування майже неможливо буде досягти потрібного результату.

Скадруйте об’єкт таким чином, щоб він не виходив за межі кадру, інакше будуть зрізані частини тіла, а це нам ні до чого. Після зйомки переходимо до обробки …

Відеоурок роботи з хромакей.

Прибираємо хромакей в програмі

Ось тут і починається саме магічне. На прикладі Adobe After Effects ми покажемо як прибрати фон. Імпортуйте відео в програму і перетягніть на значок композиції. Таким чином, ми отримаємо композицію з настройками відео первинника. Далі застосовуємо фільтр keylight, перетягуючи його на композицію. За допомогою піпетки натискаємо по ділянці з кольором, який необхідно прибрати. В принципі, фільтр непогано впорався, але якщо пострибати по таймлайну ми бачимо невеличке сміття, яке потрібно прибрати.

Щоб поліпшити проклеювання переходимо з режиму final result в режим screen matte. Тепер ми бачимо більш чітку картину: чорне – то, що буде прибрано, біле – то, що залишиться і сіре – це напівпрозорі ділянки, які будуть видні частково, їх потрібно відредагувати. Screen gain дозволить прибрати небажані ділянки на чорному, але будьте обережні щоб не перестаратися.

Переглянувши далі по таймлайну ми бачимо сірі ділянки на об’єкті. Їх ми приберемо за допомогою налаштувань clip white у вкладці screen matte. Повертаємося до final result і дивимося на наш кінцевий результат. По контуру об’єкта ще видно чорний контур, який нас видає. Для усунення змінимо настройки Screen shrink / grow. По краях залишилися області, які потрібно відсікти. Для цього скористаємося інструментом перо (Pen).

Все що залишилося зробити – підкласти фон і відмасштабувати його. Проект готовий!

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги

Related Posts