Відеореклама і відеомаркетинг: що допоможе Вашому бізнесу?

У ЧОМУ Ж ВІДМІННІСТЬ МІЖ, ЗДАВАЛОСЯ Б схожими, поняттями “відеомаркетинг” І “ВІДЕОРЕКЛАМА”?

Відеомаркетинг використовує відеоконтент для інформування аудиторії про продукт, і підвищення впізнаваємості бренду в цілому. А відеореклама має на увазі відеоконтент, який розміщується цілеспрямовано на певну аудиторію для отримання прибутку в найкоротші терміни. Так, ці два поняття тісно пов’язані між собою, так як відеореклама є частиною відеомаркетінга. Так як же їх розрізняти?

Якщо виробник товару, розмістить на своєму сайті ролик про процес виробництва, упаковки або розповість про свою компанію – це відеомаркетінг. Але якщо він замовить розміщення такого відео на сторонніх сайтах – це вже буде відеореклама. Нашому відеопродакшену важливо розуміти з якою метою клієнт замовляє відеоролик: залучення потенційних клієнтів і збереження лояльності поточних, або для більш активного просування.

Але ж маркетинг сам по собі спрямований на отримання прибутку, навіщо тоді потрібно існування відеомаркетінгових відео, а не тільки рекламних?

Маркетинговий ролик показується людині, яка вже шукає певний продукт, і її тільки потрібно переконати в тому, що саме цей товар задовільнить її потреби. Рекламне ж відео несподівано постає перед глядачем і має в перші ж секунди відволекти людину від поточного заняття і “перетягнути” увагу на себе. Під час перегляду інформаційного маркетингового відео, людина не відчуває такого тиску, як при перегляді реклами.

Навіщо бізнесу відеомаркетинг?

Компанії використовують відеомаркетинг для просування свого бізнесу в інтернеті. Якщо людина не зацікавлена в покупці на момент перегляду реклами, рекламний ролик викличе у неї роздратування і вона просто проігнорує його. Розмістивши ж, наприклад, на ютуб відео з назвою, що включає в себе ключові слова і з додаванням правильних тегів, компанія залучить до себе людей, які вже зацікавлені в продукті. А додавши в підпис адреса веб-сторінки, можна збільшити кількість переходів на сайт.

Згідно з даними, наданими маркетинговим агентством “Storyteller agency”:

  • При розміщенні відео на цільових сторінках конвертація збільшується на 80%; на головній сторінці конвертація відео збільшується на 20%.
  • Аудиторія проводить на 88% більше часу на сайтах, де є відео.
  • Відео контент покращує трафік (84%) і генерує більше лідів (81%).
  • 72% аудиторії говорять, що вважають за краще отримувати інформацію про новий продукт через відео.
  • 79% глядачів говорять, що відео допомагає прийняти рішення про покупку.
Все більше компаній віддають перевагу відеоконтенту, як в соціальних мережах, так і на сторінках своїх сайтів. Не чекайте доки конкуренти використають інструменти відеомаркетінга і отримають вигоду – будьте першими! пишіть нам і отримаєте якісний і професійний ролик для вашого бізнесу!

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги

Related Posts