Радіомікрофон

ЩО ТАКЕ МІКРОФОН АБО радіомікрофон?

Мікрофон – саме перша ланка звукового тракту. Цифрові мікрофони перетворять вібрацію мембрани відразу в цифровий сигнал. Типи мікрофонів за способом перетворення акустичних коливань в електричний. Перший мікрофон – рідинний передавач Белла (був винайдений Беллом в 1876р.)

На сьогоднішній день існує багато видів цих пристроїв.

Мікрофо́н (грец. μικρός — маленький, φωνη — голос) — прилад, що перетворює звукові коливання на коливання сили електричного струму.

(с) Wikipedia

Найпоширеніші види мікрофонів:
  • вокальний,
  • динамічний,
  • конденсаторний.

Конденсаторний відрізняється складністю конструкції. Залежить від зовнішнього джерела живлення. Підключається до підсилювачів або мікшерів. Конденсаторний мікрофон дуже чутливий і має чистий звук. Його вартість трохи вище, ніж інші типи мікрофонів. Він відмінно підходить для вокального виконання.

Вокальний мікрофон адаптований під роботу з голосом.

Динамічні найбільш невибагливі до умов використання, тому їх можна експлуатувати і на відкритому повітрі. Такий мікрофон не вимагає додаткового джерела живлення і досить надійний.

Крім того, існують різні сфери застосування мікрофонів. Так, розрізняють студійні, інструментальні, вимірювальні та інші види мікрофонів.

Самим універсальним є радіомікрофон.

Цей мобільний пристрій виконує функції мікрофона і разом з тим пов’язане з радіоканалом, що дозволяє використовувати його на певній дистанції. Переваги радіомікрофона очевидні:

  • радіомікрофон працює без проводу і зручний у використанні, так як не залежить від провідної мережі;
  • рівень сигналу, який отримує і передає радіомікрофон, відрізняється високою стабільністю;
  • радіомікрофон не викликає дискомфорту, його можна використовувати під час будь-якого виступу на сцені, танцю, співу, пересувань, в тому числі – на вулиці;
  • час безперервної роботи радіомікрофона – 30 годин.

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги

Related Posts