Роль відеопродакшена в маркетингу

Роль відеопродакшена в маркетингу

Здавалося б, до чого відеопродакшн до маркетингу? Знімай собі відео, монтуй та віддавай клієнту. Але, з ростом популярності відео-контенту, роль продакшена розширилася. Не всі компанії можуть (або хочуть) закладати високий бюджет на креативні агентства, замість цього використовують власних маркетологів для вирішення завдання створення рекламного відеоролика. У той же час, не в кожного штатного маркетолога є досвід в цій непростій справі.

Клієнти до нас часто звертаються лише з назвою продукту і запитують, що ми можемо запропонувати. Тобто ідея “як розрекламувати товар” лягає на наші плечі. Для цього ми вигострюємо навички не тільки в знімальному процесі, відеомонтаж і анімації, але і в створенні креативних ідей.

Створення ідеї рекламного ролика

Всі, хто в темі, знають основні правила відеореклами: ролик повинен бути коротким, “чіпляти” в перші 5 секунд, сприйматися без звуку або містити субтитри, мати заклик до дії. Так ось, пункт “”чіпляти “в перші 5 секунд” – найбільший головний біль не тільки маркетологів, а й нас – відеопродакшена. Чим привернути увагу людини, якого ти в очі не бачив? Є кілька стандартних прийомів:

    • заінтригувати (показати сцену, що передбачає продовження або початок якогось дії),
    • здивувати (показати те, що глядач не очікує побачити: лев дістає бритву і піну для гоління),
    • зробити унікальну пропозицію (почати з акційної пропозиції),
    • задіяти знаменитість,
    • показати усміхненого персонажа (згідно ThinkWithGoogle, статистика переглядів збільшується, якщо першим на екрані бачить усмішку)

Будь-який з цих прийомів може дати різні показники – все залежить від цільової аудиторії і рекламованого продукту, а часом і від настрою глядача в момент перегляду. І, незважаючи на те, що завдання відеопродакшена просто зробити якісний ролик, ми зацікавлені в тому, щоб він давав позитивний результат клієнту. Тому що, в такому випадку, замовник звернеться до нас для створення наступного відео і порекомендує нас партнерам.

Звичайно, ми не можемо впливати на маркетингову кампанію і навіть самий класний ролик буде неефективним, якщо він показаний не тієї цільової аудиторії, не в той час або не на тій площадці. Але, за 13 років досвіду роботи, ми співпрацювали з маркетологами, обговорювали з ними ідеї і вибудовували концепції. Тому, під час роботи над відеороликом, ми ділимося з клієнтом нашими думками щодо поліпшення відео, виходячи з набутого досвіду.

Дозвольте поділитися цим досвідом і з Вами! Пишіть нам, ми з радістю відповімо на всі питання!

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги

Related Posts