Музика в рекламі

Реклама без музики

Уявіть собі перегляд рекламного ролика без музичного супроводу. Зовсім без музики, тільки відеоряд і сухий голос диктора. Припустимо, наш диктор – професіонал з багаторічним досвідом, і вимовляє текст з виразом, та й сам відеоряд вражає своєю красою, якістю і насиченістю, в наявності професійна робота команди відеопродакшена, але все одно чогось не вистачає і хочеться скоріше переключити канал. У чому ж проблема? Вірно! Немає музичного супроводу! Деякі музичні треки з рекламних роликів запам'ятовуються і програються в пам'яті роки навіть після завершення рекламної кампанії, деякі стираються відразу, але факт незаперечний – неможливо створити якісний відеоролик без використання музичних треків. При створенні рекламного ролика (звіту, фільму, передачі і т. Д.) Можливі два варіанти вибору музичного супроводу: написання оригінальної музики та використання Creative Commons.

Creative Commons

Насправді, Creative Commons – це організація некомерційного типу, якій належить ідея створення безкоштовних типових договорів, так званих, вільних і невільних публічних ліцензій. З їх допомогою композитори і правовласники треків можуть вільно ділитися своїми творами, а споживачі даного контенту користуватися ним легально. На даний момент створено кілька видів ліцензій для авторів творів. Познайомимося ближче з найбільш важливими характеристиками для нас – виробників і замовників відеопродукції. При виборі послуги використовується так звана “вільна” ліцензія. Це договір при якому правовласник дозволяє користувачеві використовувати його твори (в даний момент ми розглядаємо музичні твори, але насправді ця ж ліцензія може поширюватися і на інші випадки – ПО, наприклад). Є певний список можливостей застосування треків:

1. Застосовувати музику в різних цілях.

2. Вивчати її (це більше все-таки відноситься до ПО).

3. Формувати і поширювати копії.

4. Створювати власні модифікації, публікувати і поширювати зміни.

Без цієї специфічної ліцензії дані дії, як ми всі знаємо, заборонені законами про авторські права. Практично у всіх державах світу авторські права захищаються автоматично без дотримання той чи інший формальності, всі повноваження фіксуються автором, а застосування його робіт забороняється.

Підведемо підсумок

Якщо бюджет Вашого рекламного ролика (звіту про захід, презентації, корпоративного фільму і т.д.) не дозволяє найняти композитора і створити унікальний музичний ряд – завжди є можливість використання безкоштовної музики! І для прикладу, пропоную переглянути шоурил VideoNova Production, де використано музику Creative Commons!

VideoNova Production Showreel

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги