Керування камерою Sony зі смартфона

Всі оператори, які знімають відео на Sony A7 прекрасно знають PlayMemories Mobile. Для тих, хто ще не знайомий або думає, що її вже немає в App Store для України читайте далі.

ЩО ВМІЄ PLAYMEMORIES MOBILE

Да усе! Це геніальний додаток при сполученні камери Sony зі смартфоном по wi-fi передає картинку на екран телефону в реальному часі (хоча й зі значними пригальмовуваннями). Це просто круто. Тепер, встановивши камеру на штатив, ти можеш за лічені секунди виставити світло і розмістити об’єкт максимально вигідно, орієнтуючись по екрану свого смартфона.

Під час зйомки великої побутової техніки з цієї диво програмою ми стали економить близько години часу на зміну. Тут тобі і відблиски з відбитками на склі видно відразу, і світловий малюнок з розташуванням в кадрі. Ну а якщо потрібно поправити ISO, витримку, діафрагму … навіть почати і зупинити запис – все зі смартфона. У деяких випадках немає можливості бачити екран камери в принципі, а тим більше мати доступ до управління (наприклад при зйомці table-top), PlayMemories Mobile стає незамінним додатком. Від цих функцій я був в захваті. Є у неї і можливість відразу завантажити відзнятий матеріал прямо на телефон, але ця функція мені не знадобилася поки що не разу. Окрема благодарочка Володимиру Вербова, який свого часу познайомив мене з цієї програмка.

Як її знайти в AppStore

Був період, коли знайти її в AppStore не виходило, а звертаючись по зовнішньому посиланню з офіційного сайту підтримки PlayMemories магазин заявляв, що для нашої країни це додаток більше не є. М’яко кажучи ситуація засмутила.

Все виявилося банально просто. PlayMemories Mobile було перейменовано в Imaging Edge Mobile. Функціонал і дизайн залишився колишнім, що не може не радувати. А на офіційному сайті підтримки Imaging Edge Mobile з’явилася фраза:

The download service of PlayMemories Mobile has ended. Please convert to Imaging Edge Mobile, the successor software of PlayMemories Mobile. All the features of PlayMemories Mobile can be used in Imaging Edge Mobile.

Багато гидоти знайшов в коментарях App Store. Моя думка: хлопці, ви не праві! Якщо користуватися інструкцією – програма:

  1. працює;
  2. працює добре;
  3. працює правильно.
Інструкція

Спочатку перевіряємо, чи може програма підтримувати управління вашої камерою або ж тільки частково. Переходимо за посиланням і шукаємо.

Перевіряємо свій смартфон на сумісність з програмою за посиланням.

Беремо свій смартфон і визначившись з операційною системою встановлюємо з відповідного магазину Imaging Edge Mobile. Посилання на програму в магазині:

Загрузить с App Store
Загрузить с Play Market

Тулимо за посиланням і знаходимо свою камеру в списку. Я шукав CMD + F вбив “7S”. Досить докладно і виразно подана інформація по підключенню, управління і синхронізацією з камерою. Процес не повинен бути складним.

Успіху і більше часу на креатив. І не забудьте підписатися на нас.

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Новини у виробництві відео