Відеоогляд гаджетів

навіщо потрібен відеоогляд?

Відеоогляд – це чудовий спосіб продемонструвати ваш товар, описати його функції і розкрити переваги. Таке відео повинно бути коротким, ємким, але при цьому “живим”. Коли людина замислюється про покупку будь-якого гаджету і шукає його огляд – вона хоче почути думку досвідченого користувача, який вкаже плюси і мінуси, а також порівняє його характеристики зі схожим девайсом.

Що показати у відео?

  • Розпакування – щоб для покупця не стало сюрпризом наявність або відсутність будь-яких комплектуючих.
  • Ергономічність – показати наскільки зручно користуватися девайсом, чи надійний корпус і зовнішні елементи.
  • Тестування функцій – чи все працює швидко і згідно заявленим характеристикам.
  • Переваги – що вигідно відрізняє від конкурентів, описати переваги девайса.
  • Недоліки – також повинні бути обумовлені, щоб відео не виглядало рекламним. Можна вказати, присутність чого, могло б поліпшити продукт, але при цьому підкреслити, що це б вплинуло на його вартість.
  • Порівняння – буде непогано порівняти з аналогічним девайсом іншого бренду, між якими, найчастіше, не можуть зробити вибір покупці.
  • Висновок – підвести підсумок і відзначити, чому варто придбати саме цей гаджет, кому він підходить і чому варто вибрати його серед інших девайсів.
Ведучий на екрані повинен бути “другом”, “хорошим знайомим” вашого потенційного покупця, а не вашим торговим представником.

Для відеоогляду потрібно вибирати ведучого, блогера, який зможе викликати довіру і авторитет у цільової аудиторії. Звичайно, у нього повинна бути гарна дикція, він має вимовляти речення правильно і впевнено, але необхідно, щоб він розмовляв на “мові” своєї аудиторії. Дозволяється, а іноді навіть бажано, вживати сленг, але без слів-паразитів. Ділове спілкування приберіть для презентацій, воно нудне і недоречне. Ведучий на екрані повинен бути “другом”, “хорошим знайомим” вашого потенційного покупця, а не вашим торговим представником.

Стать відеоблогера, вік і його зовнішній вигляд залежить тільки від цільової аудиторії. Бажано, щоб це була людина одного віку або трохи старше потенційного покупця, приємної зовнішності. Хоча останнє необов’язково, якщо блогер має харизму. Так як основний споживач гаджетів – це чоловіки, то, відповідно, саме до представників сильної статі вони швидше прислухаються. Без образ, пані 🙂

Чому відео повинно бути коротким?

Якщо людина дивиться огляд товару, швидше за все, вона вже детально ознайомилась з ним, але у нього залишилися сумніви з приводу будь-яких його функцій або зручності використання. І йому не потрібна півгодинна розповідь про те, що він і так вже знає, він хоче почути те, чого немає в заявлених характеристиках або, що можна дізнатися, тільки скориставшись гаджетом. Тобто глядач хоче отримати ту інформацію, з якої він ознайомився б сам, тестуючи продукт в офлайн-магазині. Навіть якщо він нічого не знає про предмет відеоогляду – коротке, інформаційне відео з легкої подачею має більше шансів привабити його, ніж відео довжиною з короткометражний фільм.

Що необхідно для відеоогляду?

Коли до нас звертаються із замовленням на зйомку відеоогляду, перше, що ми просимо – це референс. Референс містить в собі:

  1. Приклади відеооглядів, які сподобалися, щоб ми розуміли, який стиль подачі повинен бути.
  2. Відеоогляди, які не сподобалися клієнту, так ми будемо знати точно, чого не повинно бути в майбутньому відео – це економить час на перезйомці і правках.
  3. Формат відео: тривалість, чи повинен бути в кадрі ведучий або тільки його руки, якою мовою він повинен розмовляти.
  4. Вимоги до статі, віку та зовнішнього вигляду ведучого, якщо такі є.
  5. Вимоги до фону, одягу ведучого та до декорацій, присутніх у кадрі.

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги

Related Posts