Cтабілізація зображення

Цифрова стабілізація зображення

Цифрова стабілізація зображення – технологія обробки зображення в відео-знімальній апаратурі, що дозволяє (крім компенсації руху камери) повністю або частково компенсувати рух одного з об’єктів в кадрі і поліпшити якість зображення завдяки меншій смазанності сюжетно важливих деталей.

НАВІЩО ПОТРІБНА СТАБІЛІЗАЦІЯ ЗОБРАЖЕННЯ?

Як ви думаєте, в чому відмінність між відео, знятим професіоналом і аматорським? Найперше, що кинеться вам в очі – це тремтіння кадру. Уникнути небажаних коливань зображення можна двома способами – використовуючи штатив чи стабілізатор камери, або усунути тремтіння кадру за допомогою програмної стабілізації. Програмна стабілізація використовується при виправленні вже відзнятого матеріалу з тремтінням кадру.

ручний Стабілізатор камери

Для зйомок під час руху професійні відеопродакшени використовують ручний стабілізатор камери, він же – Steadicam. Стедікам дозволяє відеоператорам знімати відео без перешкод в пересуванні, при цьому кадр виходить без тряски і коливань. На відміну від операторських візків і кранів, стедікам не вимагає великого часу для установки та легко переміщується по знімальному майданчику.

 

Замислюєтеся над створенням відеоролика? Пишіть нам – ми розрахуємо вартість зйомки і відеомонтажу ролика, та проконсультуємо за будь-яким питанням.

Сподобалася стаття?

Будемо дуже вдячні за репост. Поділіться з друзями! Кнопочки для соцмереж виносимо на помітне місце.

Наші послуги

Related Posts